Dessa villkor gäller mellan dig som beställare (kund) och oss som säljare (företag).

Allmänt

Köpinformation
För att få handla på labellatryckeri.se måste du ha fyllt 18 år. Genom att godkänna köpvillkoren och genomföra din beställning medger du att du godkänner dessa villkor.

Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas ut via mail när du slutfört din beställning. Där finner du uppgifter om vad du köpt med priser och fraktkostnad. Om något är fel med beställningen, kontakta oss snarast. Vi skickar även ett meddelande när vi har skickat din beställning, med information om förväntat leveransdatum och kolli-id om paketet är spårbart.
Vi har inget krav på minsta ordervärde. Alla ordrar är lika välkomna hos oss!

Priser
Priserna är i svenska kronor. Moms ingår på alla varor med 25%, 12% eller 6%. Alla priser visas inklusive moms på hemsidan. Vi reserverar oss rätten för prisändringar utan någon förvarning för eventuella felaktiga priser. Du betalar alltid det pris som visas när din beställning utförs, om du köpt en vara till ett felaktigt pris meddelas du om detta och du får tillbaka dina pengar.

Tryckfel och produktbilder
Labellatryckeri.se reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi strävar dock alltid efter att återge en så liknande bild som möjligt av produkten.

Skräddarsydda produkter
Vid skapandet av skräddarsydda produkter, där designen görs utefter kundens önskelmål, behåller La Bella Tryckeri äganderätten av designen och förbehåller sig rätten att erbjuda designen (utan kundens personlig text) till försäljning i webbshoppen efter att köpet är slutfört och ordern är skickad.

Garanti
Alla garantier på produkter lämnas av våra leverantörer och tillverkare. Självklart följer vi konsumentköpslagen och reklamationer inom 6 månader från inköpsdatum behandlas enligt denna.

Betalningssätt

Hos Labellatryckeri.se kan du välja att betala via
• Swish
• Kortbetalning
• Billmate Faktura
• Billmate Delbetalning


Swish
Betala ditt köp genom Swishöverföring i mobilen. (Max beloppet som kan handlas med detta betalsätt regleras av kunden via sin bank)


Kortbetalning
Vi erbjuder kortbetalningar via VISA och Mastercard. Swedbank Pay krypterar all känslig kortdata så att ingen obehörig får tillgång till uppgifterna.

Vid köp fyller du i typ av kort, kortnummer, giltighetstid och CVC-kod. En verifiering görs för att kontrollera att kortuppgifterna stämmer och att det finns täckning på kontot.

Swedbank Pay
Vi använder Swedbank Pay, via Billmate AB, som betalningsväxel för kortbetalningar. Tjänsten är säker och certifierad enligt PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Secure Socket Layer (SSL) skapar en säker och krypterad förbindelse mellan din dator och vår betalningsserver (Swedbank Pay). All överföring sker tryggt utan att obehöriga kan komma åt någon information. Vi lagrar heller aldrig några konto- eller kortuppgifter. Vid betalning på internet använder Swedbank Pay Secure Electronic Transaction (SET), som är en internationell säkerhetsstandard för onlinebetalningar. 


Billmate Faktura
Av miljöskäl skickas fakturor ut som E–faktura via mail. Det är därför viktigt att ange rätt mailadress.
Fakturan aktiveras i samband med att varan skickas, ej i samband med leverans. En fakturaavgift på 19kr tillkommer vid val av detta betalsätt.

Handla nu - betala först efter leverans!
När du betalar med Billmate faktura överlåts denna till Billmate AB (www.Billmate.se) vilket innebär att du handlar tryggt och enkelt. Du slipper uppge dina kortuppgifter och betalar först efter att du mottagit dina varor. Fakturan skickas via e-post till den e-post adress du anger vid köptillfället.

Varför Billmate Faktura?:
Få alltid hem beställningen innan du betalar
Minst 14 dagars betalningstid
Du behöver aldrig lämna ut dina känsliga kortuppgifter
Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t.ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor. Ångerrätten avser endast köp för dig som privatperson och gäller ej dig som gjort köp i egenskap av företag.

Läs Billmates fullständiga villkor HÄR

Labellatryckeri.se kan inte påverka kreditbedömningen, nekas du köp mot faktura så är det det som gäller, för frågor kring detta kontakta Billmate på telefon 040-30 35 00. Om du i kassan informeras om en eventuell skuld så kontakta kundtjänst.

Billmate Delbetalning:
Via Billmate AB (www.Billmate.se) kan vi erbjuda dig möjligheten att delbetala ditt köp med Billmate Delbetalning. Du väljer själv om du vill lägga delbetalning på 3, 6 eller 12 månader.

Givetvis går det även att betala hela summan eller en större del av den inom avtalsperioden utan extra kostnader.

För att kunna välja delbetalning måste du vara över 18 år, vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som görs i samband med köpet. Fakturorna skickas via e-post.

Varför Billmate Delbetalning?
Du får alltid varan levererad till dig innan du betalar.
Få längre kredittid.
Alltid samma räntesats oavsett storlek på köp och antalet månader du väljer.
Första betalningen sker först nästkommande månad.
Tillgång till dina fakturor via Billmate Online.
Alltid minst 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t.ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor. Ångerrätten avser endast köp för dig som privatperson och gäller ej dig som gjort köp i egenskap av företag.

Se exempel och läs Billmates fullständiga villkor HÄR

Labellatryckeri.se kan inte påverka kreditbedömningen, nekas du köp mot faktura så är det det som gäller, för frågor kring detta kontakta Billmate på telefon 040-30 35 00. Om du i kassan informeras om en eventuell skuld så kontakta kundtjänst.


Frakt och leverans

Olika produkter har olika lång produktionstid. Här nedan kan du se en sammanställning.
Kort och gott: Produktionstid + Frakt = Ditt paket kommer fram!

Produktionstid:
Du kan se produktionstiden för varje produkt på produktsidan.
Från det att vi har mottagit din beställning samt ditt godkännande av korrektur (om nödvändigt):

Frakt
Hämta hos oss:
Bor du i krokarna eller har du vägarna förbi Vaggeryd så kan du välja att stanna till hos oss och hämta ditt paket. När din order är packad och klar skickar vi ett mail till dig med en länk dit du kan gå och boka din upphämtning.
Upphämtningstid: vardagar mellan kl.10.00-18.00.

PostNord/DHL Service Point:
Alla våra varor levereras av PostNord eller DHL Service Point för snabba, trygga och säkra leveranser. Varorna levereras som paket eller brev.


Leveranstid: Vanligtvis 1-3 arbetsdagar
Fraktkostnaden är 49 kr. Handlar du för mer än 500 kr så bjuder vi på frakten.
Vi har inget krav på minsta ordervärde. Alla ordrar är lika välkomna hos oss!

Transportskador
Är paketet skadat, anmäl det direkt på utlämningsstället om du upptäcker felet när du hämtar ut varan. Upptäcker du det senare så kontakta oss.

Outlösta paket
För försändelse som ej löses ut varpå paketet går i retur till La Bella Tryckeri (labellatryckeri.se), debiteras en avgift om 195 kr inkl. moms för att täcka våra kostnader för transport och administration.

OBS! Paket måste hämtas hos ombudet inom 2 veckor, annars returneras det, allt enligt Postens och DHLs regler.

REKLAMATIONER OCH ÅNGERRÄTT

Ångerrätt
Du har rätt att ångra köpet inom 14 dagar efter att du mottagit varan, enligt distansavtalslagen.
Öppet köp gäller enligt nämnda lag endast om varan och dess originalförpackning kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Du har rätt att öppna förpackningen och kontrollera att varan fungerar förutsatt att varans art förutsätter detta. Varan får dock ej vara använd förutom detta. Vill du utnyttja öppet köp ska kundtjänst kontaktas och varan ska skickas tillbaka komplett, med en anmärkning om att du vill utnyttja öppet köp. Returfrakten står du som konsument för. Vid ångerrätt eller reklamation där kund ej begär ny vara ska labellatryckeri.se återbetala ordersumman eller makulera fakturan inom 30 dagar från det datum som den returnerade varan mottagits.

Många av våra produkter tillverkas efter era särskilda önskemål och med personlig prägel. I enlighet med distans- och hemförsäljningslagen tillämpas därför inte någon ångerrätt vid köp av sådana varor, ej heller för produkter som ska vara i kontakt med mat för hygien- och säkerhetsskäl eller digitala produkter som du laddar ner alt. vi skickar till dig via e-post.

Reklamation
Har du fått en defekt/felaktig/saknad produkt kontaktar du kundservice per e-mail info@labellatryckeri.se. Har du fått en felaktig/defekt produkt skickar vi dig en retursedel så att du kostnadsfritt kan returnera den till oss. Vi skickar en ny vara utan extra kostnad, förutsatt att den finns tillgänglig. Om vi inte kan ersätta dig med en ny vara, gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta varan i retur. En återbetalning görs till dig normalt inom 14 dagar. Viktigt är att du bifogar informationstexten som följer med din retursedel så att vi ser att reklamationen kommer från dig.

Konsumentköplagen/Konsumenttjänstlagen/ARN ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Påtala eventuella fel inom skälig tid (enligt lag upp till 2 månader). Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer. Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.
Vid eventuell försening har du som kund rätt att häva köpet utan kostnad om du inte godkänner en ny föreslagen leveranstid. 
Vid fel på varan eller om innehållet är trasigt kontakta oss via vårt kontaktformulär eller via e-mail info@labellatryckeri.se

Fel i text och bild

La Bella Tryckeri ansvarar ej för stavfel och dylikt inmatat av kunden. Vi ber er att noga kontrollera texten innan ni skickar in den till oss eller godkänner ett korrektur skickat av oss med er text.

Färger varierar från skärm till skärm och kan därför skilja sig från den tryckta produkten.

Force Majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses skall hänföras till force majeure. Vilket innebär att La Bella Tryckeri (labellatryckeri.se) befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Dessa köpvillkor är gällande fr.o.m. den 13 oktober 2020.